12.01.2015 ob 15:53

Mentorski dan 2015

Pojdi na komentarje

Ko so se odmevi novoletnih čestitk šele dobro umirili, smo se v soboto 10. januarja mentorji že zbrali pri naši mentorici Terezi in preživeli dan v pogledovanju nazaj na opravljeno delo kot tudi načrtovanju za naprej.

V jutranjih urah nam je naša mentorica Tara, sicer študentka socialne pedagogike, predstavila koncept čuječnosti in skupaj smo iskali načine, kako nam bo to pomagalo pri našem delu. Po prvi pavzi s kavo in kolački (njam) smo se lotili pregleda prvega pol leta prostovoljnega dela in postorjeno postavili ob bok našim ciljem, ki smo si jih zastavili ob začetku tega prostovoljskega leta. Sledilo je odlično kosilo z makaroni, piščančjo-sirovo omako in solato ter kratka pavza.

V drugem delu dneva smo načrtovali naprej, najprej s pogledom na prihajajoče supervizije (mesečna srečanja mentorjev s prostovoljci po področjih), še posebej na prvo skupno supervizijo, ki bo že 19. januarja. Alenka Polak, profesorica na Pedagoški fakulteti, nam bo spregovorila o pomenu komunikacije, ki je pri prostovoljnem delu še kako pomembna.

Na koncu dneva smo z izdelovanjem papirnatih klobučkov pogledali na opravljeno delo preteklega dne in z veseljem postavili zadnjo piko na seznam naših načrtov za naprej.

Alenka ZupanKomentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !